Scheidingscoach voor vaders

Ervaringen van vaders

Hoe verwerk je als man de scheiding?

Een ding waar wij mannen goed in zijn? Het zelf willen oplossen en uitzoeken. Maar als je als vader door een scheiding heen gaat, dan komt er veel op je af.

Vaders die zich voor of in een scheiding bevinden hebben te dealen met verschillende dingen. En hoewel elke situatie anders is, zijn dit de grootste dingen waar gescheiden vaders zich zorgen om maken of goed willen regelen:

Toegang tot de kinderen: Je maakt je misschien wel zorgen of je je kinderen nog voldoende ziet en spreekt. En of je de vader voor hun kunt zijn die je wil zijn. 

Financiële zorgen: zeker wanneer je kostwinner was voor het gezin komt er veel financiële onzekerheid om de hoek. Hoe werkt het met alimentatie? En hoe ziet jouw situatie dan straks eruit? 

Huisvesting en woonomstandigheden: waar ga je wonen? En kan je daar ook een fijne plek maken voor je kinderen als ze bij jou zijn? 

Co-ouderschap en opvoeding: Misschien de belangrijkste factor. Hoe kan je effectief blijven communiceren met je ex-partner? In sommige situaties lijkt dit de grootste uitdaging, maar je bent uiteindelijk samen verantwoordelijk voor de opvoeding. En geloof mij, het leven wordt veel leuker en makkelijker wanneer je dit op een goede manier aanvliegt. 

Emotionele impact op de kinderen: Voor de kinderen gebeurt er ook veel. Jij als vader hebt hier, samen met jouw ex-partner, een belangrijke rol in om te zorgen dat je kinderen zo onbezorgd mogelijk kunnen leven. 

Wil je ook iemand aan jouw kant tijdens jouw scheiding?

Helemaal geen gek idee! Als vader komt er veel op je af. Daarom het is enorm handig om op iemand te kunnen rekenen die weet waar jij allemaal aan moet denken. En ook echt begrijpt wat jij doormaakt. Als ervaringsdeskundige begrijp ik dat en weet ik hoe ik jou kan helpen. 

Waar begin je? Download gewoon gratis en direct de Scheiding Checklist. Daarin deel ik met jou al wat je sowieso wil weten, omdat ik die stappen al eens doorlopen heb. Maak het jezelf makkelijker, niet moeilijker.

En als je dan nog vragen hebt, dan stuur je me gewoon een mailtje terug.

Liever gelijk contact?

scheiden en dan hoe ga je scheiden scheiden hoe aanpakken gescheiden vaders gescheiden en dan

11 jaar terug

Stond ik op de plek waar jij nu staat.

Tijdens dat proces ging ik regelmatig op mijn bek. Ik leerde dealen met de regels, frustraties, ervaringen en communicatieproblemen die daarbij kwamen kijken. Een decennium kostte het mij. Om de spelregels van het systeem als gescheiden vader eigen te maken, op een goede manier om te gaan met mijn ex en er voor mijn kind het best mogelijke scenario uit te halen.

‘Was er maar iemand die mij dit eerder kon vertellen.’ Iemand die mij kon laten zien hoe ik het op een manier kon aanpakken zodat ik er als gescheiden vader beter uitkwam. Dat had me een hoop tijd, geld en gedoe bespaard.

Scheiding checklist voor vaders

Volledig gratis!
Alles to do's op een rijtje
Creëer overzicht en focus zodat jij niks vergeet!
Houvast en stabiliteit in een stressvolle periode
Helpt je bij het maken van een gameplan!

Scheiding Checklist

Als ervaringsdeskundige en scheidingscoach voor vaders heb ik de stappen al voor je doorlopen, weet ik waar je extra aandacht aan mag besteden en behoed ik je voor de fouten die ik zelf heb gemaakt.

Geen stress! Deze checklist gaat je helpen!

De scheiding checklist helpt je ervoor te zorgen dat je alle belangrijke dingen tijdens jouw scheiding behandelt. Het geeft je overzicht en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Een scheiding is niet makkelijk en er komen veel juridische, financiële en emotionele zaken bij kijken. Met deze checklist zorg jij ervoor dat jij niks vergeet.

Scheidingscoach voor vaders

De scheidingscoach voor vaders is onderdeel van Praktijk van Dijk. 

© 2023 Opgericht door Johan van Dijk.

Support

Openingstijden

De gehele week telefonisch en via mail bereikbaar. Bezoek alleen op afspraak.

Contacts

06-40 11 72 55

info@scheidingscoachvoorvaders.nl

Culemborg