Scheidingscoach voor vaders

Rechten en plichten vader na scheiding

Scheiden, en nu?

Een ding waar wij mannen goed in zijn? Het zelf willen oplossen en uitzoeken. Maar als je als vader door een scheiding heen gaat, dan komt er veel op je af.

Waarschijnlijk heb je veel situaties waarin je je afvraagt “wat zijn mijn rechten en plichten nu eigenlijk”?

I know, ik heb zelf ook in jouw situatie gezeten. En omdat elke situatie, ook die van jou, weer uniek is, is er geen eenduidig antwoord te geven. Daarom schakel ik ook regelmatig met een familierechtavocaat uit mijn netwerk, voor specifieke vragen van de vaders die ik coach. 

Er zijn een paar dingen waar je sowieso jezelf bekend mee wil maken:

1. Ouderlijk gezag en toegang tot de kinderen:

Vaders hebben het recht om te streven naar gedeeld of gezamenlijk ouderlijk gezag. Dit betekent dat je samen met de moeder beslissingen nemen over de opvoeding van de kinderen. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de toegang tot de kinderen, zoals bezoekregelingen en vakanties, om ervoor te zorgen dat je als vader regelmatig contact met jouw kinderen kan behouden.

2. Kinderalimentatie:

Vaders hebben de plicht om bij te dragen aan de financiële ondersteuning van hun kinderen. Dit omvat het betalen van kinderalimentatie op basis van de financiële omstandigheden van beide ouders.
Het is belangrijk om te weten wat de lokale wetten en richtlijnen zijn, en hoe e.e.a. wordt berekend zodat je voor jou de best mogelijke situatie eruit kunt halen.

3. Bezittingen en financiën:

Vaders moeten samen met hun advocaat nadenken over de verdeling van gezamenlijke eigendommen en financiële zaken, zoals bankrekeningen, eigendommen en schulden.

Vind je het nog niet zo makkelijk om je te navigeren door je scheiding?

Dan is het vragen om hulp, helemaal geen gek idee! Als vader komt er veel op je af. Daarom het is enorm handig om op iemand te kunnen rekenen die weet waar jij allemaal aan moet denken. En ook echt begrijpt wat jij doormaakt. Als ervaringsdeskundige begrijp ik dat en weet ik hoe ik jou kan helpen. 

Waar begin je? Download gewoon gratis en direct de Scheiding Checklist. Daarin deel ik met jou al wat je sowieso wil weten, omdat ik die stappen al eens doorlopen heb. Maak het jezelf makkelijker, niet moeilijker.

En als je dan nog vragen hebt, dan stuur je me gewoon een mailtje terug.

Liever gelijk contact?

scheiden en dan hoe ga je scheiden scheiden hoe aanpakken gescheiden vaders gescheiden en dan

11 jaar terug

Stond ik op de plek waar jij nu staat.

Tijdens dat proces ging ik regelmatig op mijn bek. Ik leerde dealen met de regels, frustraties, ervaringen en communicatieproblemen die daarbij kwamen kijken. Een decennium kostte het mij. Om de spelregels van het systeem als gescheiden vader eigen te maken, op een goede manier om te gaan met mijn ex en er voor mijn kind het best mogelijke scenario uit te halen.

‘Was er maar iemand die mij dit eerder kon vertellen.’ Iemand die mij kon laten zien hoe ik het op een manier kon aanpakken zodat ik er als gescheiden vader beter uitkwam. Dat had me een hoop tijd, geld en gedoe bespaard.

Scheiding checklist voor vaders

Volledig gratis!
Alles to do's op een rijtje
Creëer overzicht en focus zodat jij niks vergeet!
Houvast en stabiliteit in een stressvolle periode
Helpt je bij het maken van een gameplan!

Scheiding Checklist

Als ervaringsdeskundige en scheidingscoach voor vaders heb ik de stappen al voor je doorlopen, weet ik waar je extra aandacht aan mag besteden en behoed ik je voor de fouten die ik zelf heb gemaakt.

Geen stress! Deze checklist gaat je helpen!

De scheiding checklist helpt je ervoor te zorgen dat je alle belangrijke dingen tijdens jouw scheiding behandelt. Het geeft je overzicht en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Een scheiding is niet makkelijk en er komen veel juridische, financiële en emotionele zaken bij kijken. Met deze checklist zorg jij ervoor dat jij niks vergeet.

Scheidingscoach voor vaders

De scheidingscoach voor vaders is onderdeel van Praktijk van Dijk. 

© 2023 Opgericht door Johan van Dijk.

Support

Openingstijden

De gehele week telefonisch en via mail bereikbaar. Bezoek alleen op afspraak.

Contacts

06-40 11 72 55

info@scheidingscoachvoorvaders.nl

Culemborg